LONGTUMOR

printvriendelijke versie

 

Dit neoplasma reageert doorgaans erg goed op de behandeling met natriumbicarbonaatoplossing van 5% door middel van een transcardiale arteriografische katheter die wordt aangebracht in de betrokken longslagader waardoor de optimale toediening van de doses tegen de aanwezige massa of massa’s mogelijk is.

Een cyclus van acht tot negen dagen is voldoende om de aandoening te blokkeren of te doen afnemen. Wanneer de massa echter ook aanwezig is in het bronchiale lumen, dient er een cyclus te worden geprogrammeerd van ten minste vier tot vijf bronchoscopieën via welke 30 tot 50 cc bicarbonaatoplossing in de luchtpijptak wordt gefiltreerd, die er niet uit wordt gehaald. Reeds na de eerste behandeling kan een afname van de stenose en van het bronchiale oedeem worden waargenomen, wat leidt tot duidelijke verbeteringen op symptomatologisch vlak.

Afgezien van eventuele generieke symptomen die verband houden met de toediening van bicarbonaat, wordt de behandeling altijd goed verdragen en geeft geen problemen, behalve wanneer het hyperbasische milieu vanwege de infusies, vooral bij zeer verzwakte patiënten, leidt tot de ontwikkeling van bacteriële stammen waarvoor een onmiddellijke antibioticumbehandeling nodig is.

In het geval dat ook het borstvlies of andere organen zijn aangetast, dienen de specifieke antitumorbehandelingen voor elke anatomische locatie te worden uitgevoerd.